Etusivu > Oikeustapauksia
Hakusana:

Luokassa koulutehtäviä tehdessä sattunutta tapaturmaa ei korvattu opiskelutapaturmana

30.1.2013

Muutoksenhakulautakunta katsoi, että kyseessä ei ole ollut opiskeluun liittyvissä työhön rinnastettavissa olosuhteissa syntyneen vamman tai sairauden korvaamisesta annetun lain 1 §:n 1 momentissa tarkoitettu työntekoon verrattava olosuhde.

Lounastauolla matkalla ruokakauppaan sattunut tapaturma korvattu

10.2.2004

Oikeuskäytännössä on katsottu matkalla ruokakauppaan lounasruoan ostamiseksi sattuneiden tapaturmien kuuluvan tapaturmakorvauksen piiriin. G oli tapaturman sattuessa 15.3.2003 ollut matkalla kauppaan markettiin ostamaan muun muassa lounasruokaa. Näin ollen tapaturma on sattunut tapaturmavakuutuslain 4 §:n 1 momentin mukaisissa työstä johtuvissa olosuhteissa ja tulee korvata tapaturmavakuutuslain perusteella.

Lihanleikkaajan rannekanavaoireyhtymä korvattiin ammattitautina

15.9.2005

Lihanleikkaajan työ ennen rannekanavaoireyhtymäoireiden ilmaantumista sisälsi pitkäaikaisesti ranteen keskiasennosta poikkeavia, rannetta kuormittavia liikkeitä. Myös lääketieteellinen selvitys viittasi siihen, että kysymyksessä on todennäköisesti työperäinen sairaus. A:lla todettu vasemmanpuoleinen rannekanavaoireyhtymä oli näin ollen fysikaalisen tekijän aiheuttama ammattitautina korvaukseen oikeuttava sairaus.