Etusivu > Oikeustapauksia
Hakusana:

Sairaanhoidon antamisen yhteydessä rikotut housut määrättiin korvattavaksi vaatimuksen mukaisesti ilman housujen arvon alentumiseen perustuvaa vähennystä

30.10.2017

Sairaanhoidon antamisen yhteydessä rikotut housut määrättiin korvattavaksi vaatimuksen mukaisesti ilman housujen arvon alentumiseen perustuvaa vähennystä

Sähköpostiviesti tulkittiin valitukseksi siinä olevista muodollisista ja sisällöllisistä puutteista huolimatta

6.6.2013

Muutoksenhakulautakunta katsoi, että K oli vakuutuslaitokselle 2.10.2012 määräajassa saapuneessa sähköpostiviestissä ilmaissut tyytymättömyytensä tapaturmaa koskevaan hylkäävään päätökseen ja sähköpostiviestiä voitiin pitää valituksena, jota K oli sittemmin vakuutuslaitokselle määräajan jälkeen 15.10.2012 saapuneella kirjelmällä täydentänyt. Näin ollen muutoksenhakulautakunta tutki valituksen.

Silmälasien korvaaminen

23.3.2004

Uusista silmälaseista aiheutuneet kulut tuli korvata kokonaisuudessaan, kun vahingoittuneiden silmälasien oikeaa linssiä, joka sinänsä oli kiistatta säilynyt tapaturmassa vahingoittumattomana, ei ollut mahdollista käyttää uusissa kehyksissä. Vahingoittuneen oli mahdollista saada tapaturmassa vahingoittuneiden silmälasien tilalle entistä vastaavat silmälasit vain uusimalla sekä kehykset että molemmat linssit.

Suihkussa käynti työaikana

28.10.2004

Työnantaja edellytti, että yhtiön linja-autonkuljettajat käyvät rahdin lastauksen jälkeen suihkussa ja vaihtavat ylleen kuljettajan puvun ennen kuin he lähtevät ajamaan yöpikavuoron linja-autoa. Tapaturma sattunut työstä johtuvissa olosuhteissa.

Suun tutkimus korvattiin osana leikkaustoimenpidettä

8.10.2008

Ennen tekonivelleikkausta leikkausrutiineihin kuuluu selvittää, ettei suun ja leukojen alueella ole tulehduksellisia muutoksia. Tämän takia suun perustutkimus, panoraamatomogrammi ja hammaskuva oli korvattava tapaturmavakuutuslain 15 §:n nojalla tapaturmavamman sairaanhoitona, välttämättömänä tutkimuksena osana leikkaustoimenpidettä.